Hargai Kaum Wanita

Pesanan aku kepada kaum yg sejenisku yakni lelaki, sila hormati kaum wanita dan hargailah mereka kerana kita memerlukan mereka. Perlindungan, kasih sayang dan segalanya adalah hadiah terbaik dari kita sebagai menghargai golongan yang berlekuk-lekuk dan comel itu.

Wanita adalah sumber inspirasiku...

Ahad, Jun 27, 2010

Hormatilah Awek Anda Seperti Mana Anda Hormati Cikgu

Oleh : Lord Vlad

Salam muhibah semua, selamat bertemu kembali di ruangan kamek ini. Dah lama aku tak menulis (menaip) dan macam-macam juga spekulasi yang timbul. Ada yang cakap aku frust tertonggeng dikecewakan oleh seorang wanita. Hehe. Perkara ini benar-benar membuat aku sakit perut ketawa terbahak-bahak. Rasa macam tengok seorang member aku bangun pagi, lepas tu mamai2 pakai pakaian nak pegi pejabat, Dalam mamai-mamai tu dia pakai uniform dengan seluar pendek yang nak main bola. hehe. Dah la pakai macam tu, konon-konon awal la tu nak ke ofis padahal hari tu hari minggu. Macam tu la yang aku rasa bila aku dikaitkan dengan perkataan frust. Hehe. Jangan risau semua, Lord Vlad masih waras dan sesekali takkan frust dengan seorang wanita.


Wanita memang berada dalam kelasnya yang tersendiri - Gambar Penyeri
___________________________________________________


Sudah ramai wanita yang hadir dalam hidup aku, dan ramai juga sudah pergi. Itulah pusingan hidup aku. Soal aku ditinggalkan atau meninggalkan tidak menjadi isu hari ini kerana bukan itu yang aku nak sebutkan. Walau apa juga yang telah aku hadapi aku tetap menghormati makhluk berlekuk-lekuk bernama wanita. Iya... wanita memang berada dalam kelasnya yang tersendiri dan kita sebagai lelaki memang patut menghormati wanita sepertimana kita menghormati seorang guru. Tapi dalam kita menghormati wanita, jangan la pula kita menjadi macam pak sanggup macam Amerika yang tunduk dnegan Israel. Itu menjadi hamba namanya. so ingat tau, hormat dan hamba adalah sesuatu yang berbeza.


Aku letakkan martabat awek-awek aku setaraf cikgu - Gambar penyeri
__________________________________


Kenapa aku begitu menitikberatkan perkataan hormat kepada wanita? siapa tahu jawapannya? simpan la jawapan anda-anda semua sebab disini aku hanya nak utarakan jawapan aku saja. Sape-sape nak bagi jawapan boleh komen lepas ni. Wanita bagi aku adalah seperti cikgu. Iya, martabat mereka aku letakkan setinggi martabat cikgu yang berperanan sebagai pendidik.


Wanita banyak mengajar makhluk berhelar lelaki - Gambar Penyeri
___________________________________


Bagi Lelaki yang dianggap romeo dan yang menuju ke arah menjadi romeo wanita perlu dianggap sebagai seseorang yang mengajar kita tentang nilai-nilai cinta, kehidupan, dan pelbagai perkara yang bersangkut-paut dengan hati dan perasaan. Bagi aku pula, semakin ramai cikgu maka semakin banyak ilmu yang kita dapat. Untuk mendapat banyak pengalaman dalam bercinta dan memahami tentang wanita amatlah perlu bagi seorang lelaki mempunyai ramai guru dan guru itu lebih dikenali sebagai awek.


Banyak ilmu dan pengalaman boleh dicari dari seorang wanita - Gambar Penyeri
________________________________________


So dalam hidup aku, sudah pelbagai ilmu yang aku dapat dan sudah ramai cikgu yang mengajar aku erti hidup dan nilai-nilai cinta dan perasaan. Namun aku tahu, aku perlu perbanyakkan lagi lmu pengetahuan aku dan aku juga bersifat suka belajar. Atas dasar itulah aku tak jemu untuk mencari cikgu-cikgu baru demi sebuah pengalaman dan pengetahuan.

Hehe..... dah habis......

Penghargaan : setinggi-tinggi penghargaan & ucapan terima kasih Kepada gadis yang sudi menjadi model untuk artikel kali ini.

***** Nantikan Siri "Awek Satu Kampung (Season II)" yang akan menemui anda nanti.